Friday, June 1, 2012

Perancangan Masa Depan


 Bismillahirrohmanirrahim...

Perancangan aktiviti untuk cuti sem 4 2012 :

1. Habiskan baca buku-buku yang telah lama dibeli. Berdosanya beli tapi tak baca…Allahurobbi…
2. Jahit keychain banyak-banyak (niatnye nak dijadikan jualan di gerai khar)
3. Nak belajar jahit jubah (priority jubah perempuan,,pastu baru jubah suami lelaki)
4. Nak belajar mengait/crochet. Comel sgt kasut baby yang dikait…
5. Nak jogging selalu…=) n aktiviti2 sukan yang sama waktu dengannya…

Seronok tengok list di atas…harapnya kalau tak semua tercapai,,adalah sikit yang tertunai…ye la kan,,at least bila kita listkan apa perancangan kita,,minda kita akan menggerakkan tindak  balas yang positif dengan menghantar signal2 melalui neuron  untuk badan kita bergerak merealisasikan hasrat yang suci murni tersebut… 

Kita merancang,,Allah merancang..Allah sebaik-baik perancang…moga nikmat masa dapat aku gunakan dengan sebaiknya…masa itu ibarat pedang,,jika kamu tidak memotongnya nescaya ia akan memotong kamu…

Nur,
madusemalu


No comments:

Post a Comment